به گزارش ايسنا، محمدجواد آذري جهرمي كه در يك برنامه تلويزيوني حضور يافته بود، با بيان اينكه طرح ثبت تلفن‌هاي همراه يا رجيستري در حوزه ساماندهي واردات گوشي‌هاي همراه اجرا شده، گفت: از روز شنبه وارد فاز پنجم اين طرح شديم و گوشي‌هاي ساخت شركت ال‌جي در پوشش اين طرح قرار گرفتند. بنا به برنامه‌ريزي‌ها نيز پيش از پايان سال ۹۶ تمامي برندها شامل اين طرح خواهند شد.

وي با اشاره به موفقيت چهار مرحله قبلي رجيستري افزود: گوشي‌هايي كه از مبادي قاچاق وارد شده باشند، گمرك پرداخت نكرده باشند و استانداردهاي لازم را رعايت نكرده باشند، توسط وزارت صنعت در اجراي رجيستري لحاظ شده و در صورت فعال شدن در شبكه تلفن همراه تنها ۳۰ روز فعال هستند و سپس غيرفعال مي‌شوند.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات مقابله با قاچاق را يكي از اهداف طرح رجيستري دانست و بيان كرد: در دنيا نظام مقابله با قاچاق تنها با پايش مرزها نيست و كالاها در كشور كنترل مي‌شود. امروزه بسياري از صنايع ما به دليل قاچاق مقرون‌به صرفه بودن خود را از دست داده‌اند. در كشورهاي پيشرفته كالا از زمان ورود به مغازه و هنگام فروش پايش مي‌شود و فاكتور آن با مكانيزمي در بانك ثبت مي‌شود و اينطور نيست كه يك كالا كه سيكل قانوني را طي نكرده به فروش برسد.

جهرمي درباره راه‌هاي قاچاق كالا در كشور توضيح داد: در كشور ما بيشتر موضوع كنترل قاچاق به كنترل مرزها برمي‌گردد البته قاچاق ممكن است از مبادي غيرقانوني وارد شود يا با جعل عناوين ديگر از مبادي قانوني اتفاق بيفتد و يا قطعاتي از درگاه گمرك وارد شده و سرهم‌بندي شود. بنابراين كالاي قاچاق از طرق مختلف وارد مي‌شود و به همين خاطر مكانيزم كنترل بازار يك شبكه به هم پيوسته است.

وي با بيان اينكه در حوزه تلفن همراه به علت وجود فناوري اطلاعات پديده قاچاق قابل كنترل است، افزود: ما مي‌توانيم نظام گمرك را با استفاده از نظام وزارت صنعت و وزارت ارتباطات و همچنين ظرفيت فناوري اطلاعات كنترل كنيم زيرا شماره سريال گوشي (IMEI) كه توسط شركت سازنده دريافت مي‌شود براي گوشي‌ها منحصر به فرد است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه براي اجراي رجيستري نياز به هماهنگي بين دستگاه‌هاي مختلف وجود دارد، افزود: مسئوليت اجراي اين طرح برعهده ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز است. اين طرح نزديك به دو سال است كه مطرح شده البته يك بار نيز در سال ۸۸ با شكست مواجه شده بود. از زمان در دست گرفتن طرح در دولت دوازدهم ما آن را به عنوان يكي از مسائل پيش‌رو در دستور كار قرار داديم و با دستگاه‌هاي مختلف جلساتي برگزار كرديم كه در نهايت نظر وزرا بر اين بود كه با توجه به تاثير فناوري اطلاعات در اين طرح مسئوليت كارگروه برعهده وزارت ارتباطات باشد.

ريالي از طرح رجيستري گوشي به جيب وزارت ارتباطات نمي‌رود

جهرمي درباره شبهه درآمد وزارت ارتباطات با اجراي رجيستري اظهار كرد: منابع حاصل از مبارزه با قاچاق از طريق گمرك به خزانه وارد مي‌شود و به وزارت ارتباطات نمي‌رسد اما تاثير مهم اين طرح پايش سلامت مردم و خدمات پس از فروش است. وزارت صنعت مكانيزمي دارد كه تنها به كساني اجازه واردات دهد كه توانايي ارائه خدمات پس از فروش داشته باشند.

وي در پاسخ به علت گراني گوشي‌هاي تلفن همراه با اجراي رجيستري بيان كرد: ذاتا افزايش قيمت ناشي از اجراي طرح رجيستري همان هزينه گمرك است كه به چرخه اضافه مي‌شود و در حداقل چهار يا پنج درصد قرار دارد. اين هزينه گمرك به عنوان ميزان سهم واردكننده به حساب خزانه واريز مي‌شود. البته هزينه ارزش افزوده و ماليات هم وجود دارد كه فروشندگان رسمي قبلا هم آن را پرداخت مي‌كردند.

بسياري از گراني‌هاي گوشي تخريب سودجويان بود

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه بنا بود با نظام كنترل بازار اين افزايش قيمت جبران شود، گفت: ما يك بازار چهار تا شش ميليارد دلاري واردات گوشي داريم كه ۹۵ درصد آن قاچاق است. حتي درصدي از اين كالاها دست دوم هستند كه دوباره بسته‌بندي شده‌اند. بنابراين حجم زيادي بازار ناسالم و خاكستري وجود داشت و كساني كه منافعشان در معرض خطر قرار مي‌گيرد، ساكت نخواهند نشست و بسياري از فضاسازي‌ها و گران شدن گوشي و انتساب آن به رجيستري از جنس تخريب بوده است.

جهرمي ادامه داد: ما شاهد بوديم حتي در همان آغاز فاز پايش گوشي‌ها پيش از اينكه هيچ برندي اعلام شود يك شبه هزينه گوشي‌ها ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت. مشخصاً تعدادي فروشنده در اين زمينه سودجويي كردند زيرا ما نظام كنترل بازار دقيقي نداريم. از آنجايي كه ما ابزاري براي كنترل بازار نداشتيم مجبور شديم از مردم بخواهيم به دليل حباب افزايش قيمت گوشي نخرند تا نظام عرضه و تقاضا طبيعي شود زيرا ما منفعت مردم را در نظر گرفتيم.

وي دليل ديگر افزايش قيمت گوشي را افزايش نرخ ارز دانست و گفت: زمان اجراي طرح نرخ ارز حدوداً سه هزار و ۶۰۰ تومان بود و در مرحله پايش نيز به چهار هزار و ۱۰۰ تومان رسيد و واردات اين كالا نيز وابسته به ارز است. از طرفي عمده واردات اين كالا از طريق امارات متحده عربي انجام مي‌شود و امارات متحده همزمان با اجراي رجيستري به صادرات مجدد گوشي‌ها پنج درصد عوارض وضع كرد كه باعث شد قيمت تمام شده بالاتر برود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به نقش توزيع‌كنندگان گوشي بيان كرد: برخي از واردكنندگان قيمت‌ها را به نفع خودشان افزايش دادند. بنابراين ما تصميم گرفتيم تعداد واردكنندگان را افزايش دهيم و همچنين به فروشگاه‌هاي آنلاين اجازه واردات دهيم زيرا آنها خدمات پس از فروش ارائه مي‌دهند. اين موضوع به تثبيت بازار كمك كرد. همچنين اگر پيش از اين قيمت گوشي‌ها در فروشگاه‌هاي آنلاين ۱۰ درصد بالاتر بود به علت اينكه آنها عوارض را پرداخت مي‌كردند اكنون قيمت تمام شده آنها كمتر است. از طرفي در صورتي كه نرخ ارز كنترل شود طبيعتا قيمت گوشي هم بايد كاهش يابد. اما افزايش قيمت ارتباطي به رجيستري ندارد.

جهرمي درباره مشمول رجيستري شدن ال‌جي توضيح داد: طبق برآوردها ۸ تا ۱۰ درصد گوشي‌هاي مصرفي ال‌جي هستند. از ساعت ۲۴ روز شنبه نشان تجاري ال‌جي نيز تحت پوشش رجيستري قرار گرفت و گوشي‌هايي كه از اين پس خريداري شوند در صورتي كه از مبادي رسمي وارد نشده باشند در شبكه موبايلي ثبت نخواهند شد.

رجيستري پيام كنترل بازار را به سامسونگ داد

وي درباره مسائل پيش آمده توسط شركت سامسونگ براي ورزشكاران المپيكي توضيح داد: شركت سامسونگ روابط خوبي با ايران دارد اما رفتار شركت سامسونگ با ورزشكاران ما بسيار عجيب بود و درخواست بررسي داشتيم. البته اگر رجيستري نبود ما ابزاري نداشتيم كه بخواهيم با قدرت صحبت كنيم. اما اجراي رجيستري اين پيام را به شركت سامسونگ داد كه ما قدرت كنترل بازار خود را داريم. همچنين وزير امور خارجه موضع صريح خود را در اين زمينه مشخص كرد و در نهايت با عذرخواهي برگزاركنندگان مسابقات، ارتباط با سامسونگ ادامه پيدا كرد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به تاثير حوزه ICT در اشتغال اظهار كرد: يكي از موضوعات مهمي كه ما به دنبال اجراي آن هستيم شبكه ملي اطلاعات است كه يك مدل مفهومي براي توسعه فضاي مجازي در كشور بوده و هر كس از آن برداشتي دارد. آنچه كه در قانون برنامه ششم توسعه درباره شبكه ملي اطلاعات آمده كاملا فني است. شبكه ملي اطلاعات سه لايه فني، خدمات و محتوا دارد و پيام‌رسان، موتور جست‌وجو، ايميل و همه سرويس‌هايي كه امروز تحت عنوان خدمت دريافت مي‌كنيم در لايه خدمات قرار دارند.

لايه خدمات و محتواي شبكه ملي اطلاعات سند مدوني ندارد

جهرمي با بيان اينكه وظيفه وزارت ارتباطات در لايه زيرساخت شبكه ملي اطلاعات تعيين شده، گفت: يكسري وظايف در حوزه زيرساخت به صورت قانون مشخص شده و ما نيز زيرساخت‌هاي فني را انجام داديم. اما لايه محتوايي با زيرساخت‌هاي فني محقق نمي‌شود. همچنين در لايه خدمات هنوز استاندارد مصوبي نداريم و در لايحه محتوا نيز سند مدوني وجود ندارد يعني شاخص و قابليت ارزيابي نداريم. بنابراين اين دو لايه بايد در مركز ملي فضاي مجازي بررسي شود.

وي با بيان اينكه در اقتصاد دنيا حوزه‌هايي كه اشتغال در آن شكل مي‌گيرد صنعت، كشاورزي و خدمات است، افزود: با توسعه فناوري اطلاعات به منظور بهبود بهره‌وري، ميزان اشتغال در حوزه صنعت و كشاورزي كاهش پيدا كرده است اما خدمات مبتني بر فناوري اطلاعات رشد بيشتري دارد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به آمار ايجاد ۱۵۰ هزار شغل در يك‌سال و نيم گذشته بيان كرد: طبق آمار برنامه‌هايي كه در پلت‌فورم‌هاي ما توليد برنامه و ارائه خدمت مي‌كنند ۳۰ هزار گروه هستند كه برنامه خود را در كافه‌بازار قرار مي‌دهند و اين گروه‌ها ممكن است دو نفره يا شركت‌هاي ۲۰۰ نفره باشند.

جهرمي با اشاره به طرح اشتغال پايدار و ايجاد تفاهمنامه با وزارت كار و استانداري‌ها افزود: وزارت ارتباطات به صورت مستقيم مسئول ايجاد شغل نيست. با وجود اين ما مي‌بينيم در حوزه فضاي مجازي و از جمله پيام‌رسان‌ها برخي مشاغل شكل گرفته‌اند. ما نيز به عنوان دولت زيرساخت‌هاي توسعه فناوري اطلاعات را گسترش داديم. موضوع ما لايه خدمات شبكه ملي اطلاعات است كه ايجاد اشتغال مي‌كند و اين لايه خدمات براي ايجاد اشتغال نياز به سكوي پرتاب دارد كه همان گوشي است.

وي درباره لايه خدمات توضيح داد: براي مثال موتور جستجوي پيش‌فرض در روسيه ياندكس و در چين بايدو است كه موتورهاي جستجوي قدرتمندي هستند و شرط گذاشتن به صورت پيش‌فرض روي گوشي‌هاي وارداتي قرار گيرند. ما نيز اپليكشن‌هايي نيز داريم كه مي‌توانيم آنها را در گوشي‌هاي وارداتي قرار دهيم. البته بايد توجه كنيم كه آيا اين برنامه‌ها مي‌توانند نيازهاي مردم را برطرف كنند يا خير.

راه‌اندازي نظام اينترنت كودك

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به موضوع اينترنت كودك و نوجوان اظهار كرد: از تهديدهايي كه در خانواده‌ها وجود دارد بحث كودكان است كه براي مسائل غيراخلاقي حساسيت دارند و جستجوي يك عبارت در گوگل ممكن است عبارت نامناسبي بياورد. بنابراين ما در حال راه‌اندازي نظام اينترنت كودك هستيم زيرا ممكن است گوگل براي سالم‌سازي فضاي مجازي با ما همكاري نكند اما موتورهاي جستجوي بومي از جمله پارسي‌جو و يوز اين نياز را برطرف مي‌كنند. ضمن اينكه اطلاعات آنها قابل مديريت و سالم‌سازي است.

جهرمي درباره پيام‌رسان‌هاي داخلي توضيح داد: در رابطه با بحث پيام‌رسان‌ها سندي در شوراي عالي فضاي مجازي تصويب شده است.البته در اكثر كشورها نگراني‌هايي در حوزه فعاليت پيام‌رسان‌ها و به طور كلي رسانه وجود دارد و پايش انجام مي‌شود. در اين سند كه توسط شوراي عالي فضاي مجازي تبيين شده هر كدام از دستگاه‌ها وظايفي دارند و اگر حاكميت و بخش خصوصي اقدامات لازم را انجام دهند پيام‌رسان‌هايي شكل مي‌گيرند. همچنين مركز ملي فضاي مجازي بايد گزارش دهد كه هر كدام از دستگاه‌ها نسبت به توسعه پيام‌رسان‌ها چه فعاليتي كرده‌اند.

وي در پاسخ به ميزان اعتماد به پيام‌رسان‌هاي بومي توضيح داد: از طرفي بايد بررسي كرد كه پيام‌رسان‌هاي داخلي چه ميزان توانمندي دارند و چه تعداد كاربر را پوشش دهند. آنها بايد كيفيت سرويس خود را ارتقا داده و اعتماد عمومي را بالا ببرند. همچنين بخشي ديگر از اعتماد عمومي به حفظ حريم شخصي برمي‌گردد و در حال حاضر در جامعه شايع شده كه اين احساس امنيت وجود ندارد. مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي مشخص مي‌كند كه دستگاه‌ها بايد در قبال حفظ حريم خصوصي افراد چه اقداماتي انجام دهند.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه پيام‌رسان‌ها زيرساخت اقتصادي جامعه هستند، اظهار كرد: موضوعات پرداخت، پرونده سلامت افراد و مواردي از اين دست نبايد در جاي ديگري غير از كشور قرار گيرد بنابراين از بعد امنيتي حتما لازم است كه نظام پيام رسان را داخلي كنيم. در حال حاضر همه فعالان رسانه از وزارت ارتباطات انتظار دارند اما قانون به ما اجازه مقررات‌گذاري در اين حوزه را نمي‌دهد و از طرفي كساني كه در اين زمينه مسئوليت دارند مثل دستگاه قضايي از ما مطالبه مي‌كنند؛ در صورتي كه نياز به عزم عمومي داريم.

منبع : ايسنا


منبع : ال‌جي هم مشمول رجيستري شد


هيواتك , سامانه مشاوره هيواتك , رفع مشكلات رايانه , رفع مشكلات موبايل , رفع مشكلات اينترنت , پاسخگويي به سوالات كامپيوتري , پاسخگويي به سوالات رايانه اي , پاسخگويي به مشكلات رايانه اي , سامانه رايانه كمك هيواتك , رايانه كمك هيواتك , رايانه كمك تلفني ,مشاوره خريد موبايل , رفع مشكلات كامپيوتري , مشكلات كامپيوتري تلفني , مشاوره خريد لپ تاپ ,معرفي پيام رسان تلگرام و نحوه عضويت , خاموش شدن چراغ اينترنت مودم و قطع و وصل شدن اينترنت , روش هاي پاكسازي فايل هاي اضافي اندرويد , معرفي شبكه اجتماعي اينستاگرام و عضويت , علت وصل نشدن كامپيوتر به اينترنت در ويندوز 7 , رفع مشكل دانلود نكردن در گوشي ها, چگونه آيفون را ريست فكتوري كنيم , علائم سوختن كارت گرافيك كامپيوتر , از بين بردن ويروس شورت كات در ويندوز , وقتي آيفون هنگ ميكند چه بايد كرد؟ , راهنماي اتصال گوشي موبايل به تلويزيون , معرفي پيام رسان گوگل الو ويژگي هاي آن , رفع مشكل ورود به اينستاگرام , اتصال به كامپيوتر ديگران از طريق اينترنت , بررسي و رفع مشكل نصب زاپيا براي ويندوز , مزيت ويندوز فون نسبت به اندرويد , چگونه تيك دوم تلگرام را برداريم؟ , حالت روح تلگرام چيست؟ , رفع مشكل باز نشدن عكس در اينستاگرام , علت قطع شدن واي فاي مودم چيست ؟ , چگونه اينترنت همراه اول را فعال كنيم؟ , فعال سازي اينترنت همراه ايرانسل , راهنماي تنظيمات اينترنت همراه رايتل , رفع مشكل صفحه آبي مرگ ويندوز 7 , چگونه مي توان فهميد چه كساني از اينستاگرام من بازديد كرده اند ؟ ,دليل باز نشدن سايت با اينترنت گوشي , آموزش هارد ريست و سافت ريست ويندوز فون , نحوه ديدن مشخصات كامپيوتر , راهنماي دانلود عكس از اينستاگرام , هيواتك به رفع مشكلات رايانه كمك مي كند , جلوگيري از دانلود خودكار در تلگرام , راهنماي ثبت نام در سايت سوابق بيمه تامين اجتماعي ,راهنماي ثبت نام اينترنتي جواز كسب , راهنماي تغيير شماره تلفن تلگرام , راهنماي عضويت در كتابخانه ملي , چگونه گروه تلگرام را مخفي كنيم , راست چين كردن در اكسل و راست به چپ كردن نمودار در اكسل, آموزش دور زدن حالت روح تلگرام و حالت روح موبوگرام , آشنايي با بيمه سلامت ايرانيان و نحوه ثبت نام بيمه سلامت , بروز رساني مرورگر گوگل كروم و آپديت موزيلا فايرفاكس ,راهنماي ورود به سامانه ثنا و استفاده از سامانه ابلاغ الكترونيكي ثنا , اضافه كردن زبان فارسي به ويندوز و تغيير زبان ويندوز , راهنماي استفاده از تيم ويور و كنترل از راه دور كامپيوتر , نحوه پنهان كردن فايل در كامپيوتر و آشكار كردن فايلهاي مخفي , مشاهده سوابق بيمه تامين اجتماعي در منزل و جمع آوري سوابق بيمه , ساخت استيكر شخصي تلگرام به وسيله ربات ساخت استيكر , كنترل موبايل ديگران با كامپيوتر و رفع مشكلات موبايل از راه دور , راهنماي تبديل گوشي موبايل اندرويد به كنترل تلويزيون , راهنماي حذف اكانت ياهو و بازيابي ايميل ياهو , كاهش مصرف اينترنت ويندوز 10 در يك دقيقه , فراموش كردن رمز جيميل و بازيابي پسورد جيميل , راهنماي سامانه سهام عدالت و نحوه مشاهده صورتحساب و دريافت سهام عدالت , چگونه اكانت اينستاگرام خود را بازگردانيم , نحوه پيگيري سهام عدالت با كد ملي در سامانه رهگيري سهام عدالت , اضافه شدن تماس صوتي به تلگرام ,مخفي كردن استوري اينستاگرام و حذف استوري از اينستاگرام , راهنماي سامانه ثبت نام كتاب درسي و خريد اينترنتي كتب درسي , بالا بردن امنيت تلگرام و جلوگيري از هك شدن تلگرام , آموزش ساخت ايميل ياهو و ورود به ايميل , ثبت شماره حساب سهام عدالت و شناسه شبا سهام عدالت , بالا بردن امنيت اينستاگرام و جلوگيري از هك شدن اينستاگرام , ويژگي هاي گوشي مناسب خانم ها و معرفي مدل هاي مناسب بانوان , مزاياي حذف اكانت تلگرام يا ديليت اكانت تلگرام چيست , مشاوره خريد گوشي هاي غير لمسي و گوشي هاي داراي صفحه كليد , ارسال پيام تصويري تلگرام و دانلود تلگرام جديد نسخه 4 , نحوه تغيير مدير اصلي كانال تلگرام , راهنماي پيگيري پرونده قضايي با كد ملي و دريافت رمز پرونده , رفع مشكل پر شدن حافظه گوشي اندرويد , دلايل بالا نيامدن كامپيوتر و گير كردن روي آرم مادربورد , مشاوره خريد گوشي مناسب سالمندان و مخصوص افراد مسن , روش هاي كاهش مصرف اينترنت تلگرام , پاك كردن كش مرورگر كروم و مرورگر فايرفاكس , نحوه اضافه كردن كيبورد فارسي و انگليسي به اندرويد , پاك كردن تاريخچه و پسورد هاي ذخيره شده در مرورگر , روش هاي رسم نمودار در اكسل , رفع مشكل هنگ كردن تلگرام و كرش ديتا در تلگرام ,رفع مشكل باز نشدن استوري اينستاگرام , رفع مشكل باز نشدن صفحه تنظيمات مودم , ترفند هاي نوشتن پاورقي در ورد , معرفي نرم افزار مسيرياب waze ويز , راهنماي خريد لپ تاپ دانشجويي ,راهنماي حذف اكانت جيميل و حذف همه نامه ها در جيميل , راهنماي تغيير اندازه فونت اندرويد ,تايپ فارسي در ورد و رفع مشكل برعكس تايپ شدن در ورد , معرفي آنتي ويروس قوي براي گوشي هاي اندرويد , راهنماي غير فعال سازي آپديت ويندوز , آموزش بكاپ گيري از اندرويد و كليه اطلاعات گوشي , ساخت گروه اينستاگرام و حذف گروه ساخته شده در اينستاگرام , نحوه قرار دادن فيلم در پاورپوينت , ويژگي هاي نسخه جديد تلگرام و تغييرات جديد تلگرام را بشناسيم , نحوه فرستادن آهنگ در آيفون از تلگرام , جلوگيري از تگ شدن در اينستاگرام و آرشيو كردن پست ها در اينستاگرام, رفع مشكل باز نشدن سايت ها با تغيير DNS اينترنت , راهنماي به اشتراك گذاري پست هاي اينستاگرام , پين كردن پيام در گروه تلگرام و پين كردن مخاطب در تلگرام , راهنماي ريپورت اينستاگرام و خارج شدن از ريپورت اينستاگرام , راهنماي آپديت ويندوز 10 , راهنماي دريافت تيك آبي اينستاگرام , راهنماي انتقال برنامه به كارت حافظه اندرويد , راهنماي روت كردن گوشي اندرويد و مزايا و معايت روت كردن گوشي , نوشتن فرمول در ورد و تايپ فرمول رياضي در نرم افزار تايپ فرمول , آشنايي با سايت اينستاگرام تحت وب و پست گذاشتن از سايت اينستاگرام , راهنماي كانفيگ مودم تي پي لينك و تنظيمات مودم تي پي لينك , راهنماي كانفيگ مودم زايكسل و تنظيمات مودم زايكسل , راهنماي جستجو در اينستاگرام و سرچ كردن در نرم افزار اينستاگرام , راهنماي حل مشكل اتصال به واي فاي در ويندوز 8 و 7 ( Limited Access ) , آموزش رفع مشكل آپلود نشدن فيلم در اينستاگرام , رفع مشكل عدم شناسايي سيم كارت در اندرويد , آموزش گذاشتن چند عكس و فيلم كنار هم در اينستاگرام